Kazalo:

Kaj je neprekinjena funkcija v računanju?
Kaj je neprekinjena funkcija v računanju?

Video: Kaj je neprekinjena funkcija v računanju?

Video: Kaj je neprekinjena funkcija v računanju?
Video: Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) 2024, April
Anonim

Če funkcijo je neprekinjeno pri vsaki vrednosti v intervalu, potem rečemo, da je funkcijo je neprekinjeno v tem intervalu. In če a funkcijo je neprekinjeno v katerem koli intervalu, potem ga preprosto imenujemo a neprekinjena funkcija . Računica v bistvu gre za funkcije ki so neprekinjeno pri vsaki vrednosti v svojih domenah.

Poleg tega, kaj pomeni, če je funkcija neprekinjena?

Neprekinjene funkcije . A funkcija je neprekinjena, ko njegov graf je ena sama neprekinjena krivulja, ki jo vi lahko rišite, ne da bi dvignili pero s papirja. To ni formalno opredelitev , vendar vam pomaga razumeti zamisel.

Katere vrste funkcij so tudi neprekinjene? A funkcijo je neprekinjeno če je zavrnjen za vse vrednosti in je na tej točki enak za vse vrednosti (z drugimi besedami, v grafu ni nedefiniranih točk, lukenj ali skokov.) Skupna funkcije so funkcije kot so polinomi, sinx, cosx, e^x itd.

Podobno, kako veš, ali je funkcija neprekinjena?

Kako ugotoviti, ali je funkcija neprekinjena

  1. f(c) je treba opredeliti. Funkcija mora obstajati pri vrednosti x (c), kar pomeni, da v funkciji ne morete imeti luknje (na primer 0 v imenovalcu).
  2. Meja funkcije, ko se x približuje vrednosti c, mora obstajati.
  3. Vrednost funkcije pri c in meja, ko se x približuje c, morata biti enaki.

Kakšna je definicija kontinuitete v računstvu?

Funkcija f(x) je neprekinjena, če, pomen da je meja f(x), ko se x približa a iz katere koli smeri, enaka f(a), dokler je a v domeni f(x). Če ta trditev ni resnična, je funkcija diskontinuirana.

Priporočena: