Kakšna je glavna enačba za kondenzator?
Kakšna je glavna enačba za kondenzator?

Video: Kakšna je glavna enačba za kondenzator?

Video: Kakšna je glavna enačba za kondenzator?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

Kondenzatorska enačba pravi i = C dv/dt. Oster prehod pomeni, da bo dv/dt za zelo kratek čas zelo velika vrednost. Če Napetost prehod je trenuten, enačba napoveduje impulz neskončnega toka v ničelnem času.

Prav tako se ljudje sprašujejo, kakšna je formula toka kondenzatorja?

The formula ki izračuna kondenzatorski tok je I= Cdv/dt, kjer je I tok teče čez kondenzator , C je kapacitivnost od kondenzator , in dv/dt je izvod napetosti na kondenzator.

Veš tudi, kako deluje kondenzator? A kondenzator je sestavljen iz dveh kovinskih plošč. Z dielektričnim materialom med ploščami. Ko priključite napetost na obe plošči, se ustvari električno polje. In to mislijo fiziki, ko pravijo, da "a kondenzator deluje tako, da shrani energijo elektrostatično v električnem polju."

Ljudje se tudi sprašujejo, kakšna je povezava med tokom in napetostjo v kondenzatorju?

Da to postavim razmerje med napetostjo in tok v kondenzator v računskem smislu, tok preko a kondenzator je izpeljanka od Napetost čez kondenzator glede na čas. Ali, povedano preprosteje, a tok kondenzatorja je neposredno sorazmerna s tem, kako hitro se Napetost čez to se spreminja.

Kakšna je SI enota kapacitivnosti?

The SI enota kapacitivnosti je farad (simbol: F), poimenovan po angleškem fiziku Michaelu Faradayu. 1 farad kondenzator , ko je napolnjen z 1 kulonom električnega naboja, ima potencialno razliko 1 volt med svojimi ploščami. Vzajemnost od kapacitivnost se imenuje elastičnost.

Priporočena: