Ali ima lahko štirikotnik en pravi kot?
Ali ima lahko štirikotnik en pravi kot?

Video: Ali ima lahko štirikotnik en pravi kot?

Video: Ali ima lahko štirikotnik en pravi kot?
Video: мк о том как превратить плетеный стакан в пасхальную тарелку 2024, April
Anonim

A štirikotnik je 1: vse stranice so enakovredne in 2: dva kota seštejeta za 90 stopinj. Nasprotni vogali a štirikotnik so prav kotov. The štirikotnik je ne romb.

Kaj je štirikotnik z enim pravim kotom?

Kvadrat lahko definiramo kot romb, ki je tudi pravokotnik – z drugimi besedami, paralelogram s štirimi enakimi stranicami in štirimi prav kotov. Trapez je a štirikotnik s točno eno par vzporednih stranic. (V zvezi s to besedo je morda nekaj zmede, odvisno od države, v kateri ste.

Drugič, ali ima lahko štirikotnik samo en par nasprotnih pravih kotov? Trapez je a štirikotnik z enim parom nasprotij strani vzporedne. Lahko imajo prave kote (a prav trapez), in lahko imeti skladne stranice (enakokrake), ampak ti niso potrebni.

Poleg tega ima lahko štirikotnik 1 pravi kot?

Vsota dveh nasprotnih kotov od a štirikotnik je 172', druga dva kotov so enakovredni. Posebna štirikotnik ima nasprotni strani, ki sta vzporedni in eno od kotov je pravi kot.

Kaj ima samo en pravi kot?

The prav trikotnik ima en kot 90 stopinj in dve akutni (< 90 stopinj ) koti. Ker je vsota kotov trikotnika vedno 180 stopinj, sta dve strani trikotnika, ki sta pri pravi kot se imenujejo noge in stran nasproti pravi kot se imenuje hipotenuza.

Priporočena: