Kazalo:

Kako najdete regresijsko enačbo na TI 84?
Kako najdete regresijsko enačbo na TI 84?

Video: Kako najdete regresijsko enačbo na TI 84?

Video: Kako najdete regresijsko enačbo na TI 84?
Video: Алгебра II: Квадратные уравнения - Факторинг (Уровень 9 из 10) | Метод проб и ошибок, Разложение III 2024, Maj
Anonim

Za izračun Linearna regresija (ax+b): • Pritisnite [STAT] za vstop v meni statistike. Pritisnite desno puščično tipko, da pridete do menija CALC, nato pa pritisnite 4: LinReg(ax+b). Prepričajte se, da je Xlist nastavljen na L1, Ylist na L2 in Store RegEQ nastavljen na Y1, tako da pritisnete [VARS] [→] 1:Funkcija in 1:Y1.

Prav tako se ljudje sprašujejo, kako najdete regresijsko črto na TI 84 Plus?

TI-84: Regresijska črta najmanjših kvadratov (LSRL)

  1. Vnesite svoje podatke v L1 in L2. Opomba: Prepričajte se, da je vaš Stat Plot vklopljen in označuje sezname, ki jih uporabljate.
  2. Pojdite na [STAT] "CALC" "8: LinReg(a+bx). To je LSRL.
  3. Vnesite L1, L2, Y1 na koncu LSRL. [2.] L1, [2.] L2, [VARS] "Y-VARS" "Y1" [ENTER]
  4. Za ogled pojdite na [Zoom] "9: ZoomStat".

Podobno, kakšna je enačba za regresijsko črto? Linearna regresijska črta ima enačba v obliki Y = a + bX, kjer je X pojasnjevalna spremenljivka in Y je odvisna spremenljivka. Pobočje oz vrstico je b in a je prestrezanje (vrednost y, ko je x = 0).

Kako iz podatkov najdete regresijsko enačbo?

Linearni Regresijska enačba The enačba ima obliko Y= a + bX, kjer je Y odvisna spremenljivka (to je spremenljivka, ki gre na os Y), X je neodvisna spremenljivka (tj. narisana je na osi X), b je naklon premice in a je y-presek.

Kakšna je kvadratna regresijska enačba za nabor podatkov?

A kvadratna regresija je proces ugotovitev the enačba parabole, ki najbolje ustreza a set od podatkov . Kot rezultat dobimo enačba oblike: y=ax2+bx+c, kjer je a≠0. Najboljši način, da to najdete enačba ročno z uporabo metode najmanjših kvadratov.

Priporočena: