Kakšna je obratna operacija kvadriranja števila?
Kakšna je obratna operacija kvadriranja števila?

Video: Kakšna je obratna operacija kvadriranja števila?

Video: Kakšna je obratna operacija kvadriranja števila?
Video: What is the inverse operation of squaring square root 2024, Maj
Anonim

The inverzna operacija kvadriranja števila je iskanje kvadratni koren a številko . The kvadratni root izniči kvadratni . Na primer, 3² = 9. Za preklic kvadratni , moramo vzeti kvadratni koren.

Podobno, kakšna je nasprotna operacija kvadriranja števila?

Odštevanje je nasprotno poleg tega je delitev inverzno množenja in tako naprej. Kvadratura , ki smo ga spoznali v prejšnji lekciji (eksponenti), ima inverzno imenovano tudi "iskanje kvadratni koren." Ne pozabite, kvadratni od a številko je to številko krat sam.

Poleg tega, kakšna je inverzna operacija kockanja števila? Vzemi x, kocka da dobimo x3 in delimo z 8, da dobimo x3/8. Ta x3/8 se imenuje inverzna funkcija in se zapiše kot f-1 (x).

Poleg tega, kakšna je inverzna operacija jemanja kvadratnega korena?

Iskanje kvadratni koren od a številko ali je inverzno delovanje kvadriranja tega številko . Ne pozabite, kvadratni od a številko je to številko krat sam. Popolni kvadrati so kvadrati celih števil. The kvadratni koren od a številko , n, spodaj napisano je številko ki daje n, če se pomnoži sam s seboj.

Je 31 popoln kvadrat?

Številka je a popoln kvadrat (ali a kvadratni številka), če je kvadratni koren je celo število; to pomeni, da je produkt celega števila s samim seboj. Tukaj, kvadratni koren od 31 je približno 5.568. Tako je kvadratni koren od 31 ni celo število in zato 31 ni a kvadratni številko.

Priporočena: