Kaj je coquina pesek?
Kaj je coquina pesek?

Video: Kaj je coquina pesek?

Video: Kaj je coquina pesek?
Video: Так же, как все (песня из кинофильма "Женщина, которая поет") 2024, Maj
Anonim

Coquina (/ko?ˈkiːn?/) je sedimentna kamnina, ki je v celoti ali skoraj v celoti sestavljena iz transportiranih, odrgnjenih in mehansko razvrščenih drobcev lupin mehkužcev, trilobitov, brahiopodov ali drugih nevretenčarjev. Coquina lahko se razlikuje po trdoti od slabo do zmerno cementirane.

Ustrezno temu, kakšna sedimentna kamnina je Coquina?

apnenec

Drugič, ali je Coquina umetna? Avguštin. Park je slikovit coquina izrastki so eni največjih na atlantski obali. Sorodni gradbeni material je tabby, pogosto imenovan obalni beton, kar je v bistvu umetna kokina . Tabby je sestavljen iz apna iz žganih lupin ostrig, pomešanih s peskom, vodo, pepelom in drugimi školjkami.

Drugič, kaj je coquina in zakaj je pomembna?

Coquina je zelo mehak gradbeni material, tako mehak, da ga je treba pred uporabo kot gradbeni kamen nekaj let sušiti na soncu. Očitno je mehkoba coquina je postal idealen gradbeni kamen za nekatere utrdbe. na primer coquina je bil uporabljen za gradnjo utrdbe Castillo de San Marcos v St.

Kje nastane Coquina?

Večina coquina - oblikovanje sedimente najdemo v tropskih ali subtropskih morskih vodah, ker je tam najverjetneje nastajala obilna zaloga fosilnih ostankov. Običajno se oblikujejo ob oceanskih plažah, pregradnih otokih, plitvih obalnih barih ali plimskih kanalih.

Priporočena: