Kakšen je pomen študija statike inženirske mehanike?
Kakšen je pomen študija statike inženirske mehanike?

Video: Kakšen je pomen študija statike inženirske mehanike?

Video: Kakšen je pomen študija statike inženirske mehanike?
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2024, Maj
Anonim

Je študij predmetov, ki mirujejo ali se premikajo s konstantno hitrostjo. Statika je pomembno pri razvoju sposobnosti reševanja problemov. Nauči vas razmišljati o tem, kako sile in telesa delujejo in se odzivajo drug na drugega.

Preprosto tako, zakaj je pomembno študirati inženirsko mehaniko?

Inženirska mehanika je uporaba mehanika za reševanje problemov, ki vključujejo skupne inženiring elementov. Cilj tega Inženirska mehanika predmet je izpostaviti študente težavam v mehanika kot uporabljeno na verjetno resnične scenarije.

Lahko se tudi vprašamo, kaj je statika v inženirski mehaniki? Statika je podružnica mehanika ki se ukvarja z analizo obremenitev (sila in navor ali "moment"), ki delujejo na fizične sisteme, ki ne doživijo pospeška (a=0), temveč so v statičnem ravnovesju s svojim okoljem.

Poleg zgoraj navedenega, kakšen je pomen mehanike?

Ne glede na vaše zanimanje za znanost ali tehniko, mehanika bo pomembno za vas - gibanje je temeljna ideja v vsej znanosti. Mehanika lahko razdelimo na 2 področji - kinematika, ki se ukvarja z opisovanjem gibanj, in dinamika, ki se ukvarja z vzroki gibanja.

Kaj je inženirska mehanika in kako jo razvrščate?

Na podlagi gibanja: Na podlagi gibanja, mehanika je razdeljen na dve kategoriji, to sta statika in dinamika. Statika se ukvarja s predmeti v mirovanju, dinamika pa s predmeti v gibanju. Dinamika je nadalje razdeljena na dve komponenti, kinetiko in kinematiko.

Priporočena: