Ali lahko starši s krvno skupino A in B imajo otroka z O?
Ali lahko starši s krvno skupino A in B imajo otroka z O?

Video: Ali lahko starši s krvno skupino A in B imajo otroka z O?

Video: Ali lahko starši s krvno skupino A in B imajo otroka z O?
Video: Как и чем меня впечатлили СЛАВЯНСКИЕ СТРАНЫ? Словения, Болгария, Хорватия, Словакия и другие 2024, April
Anonim

Da, ker vsaka oseba ima dva "gena" za krvna skupina . dva starši z A oz B krvna skupina , torej lahko izdelati a otrok z krvna skupina O . Če oba imeti vsak geni AO ali BO starš bi lahko podari a O gen za potomce. Potem bi potomci imeti OO geni, ki jih naredijo krvna skupina O.

Ali lahko ob upoštevanju tega starši s krvno skupino A in B naredijo O?

Če materino krvna skupina je B , in očetovo krvna skupina je O , potem mora biti tudi njihov otrok B oz O . Na primer, če imata tako mati kot domnevni oče tip A krvi , nato otroka lahko imajo samo A oz o kri . Vendar pa v 1 od 4 primerov oboje starši bo prispeval njihovo recesivno O gen za svojega otroka.

Tudi, kako bi lahko dva starša s krvnimi skupinami A in B imela otroka s skupino O? Nekdo, ki ima a in a B različica krvna skupina gen naredi oboje A in B beljakovine. Ampak nekdo, ki ima a B in an O različica naredi samo B beljakovine. so B krvna skupina vendar lahko prenese O na njihovo otroci . Torej dva starša B lahko naredi O otrok če oba starša so BO.

Poleg zgoraj navedenega, ali imajo lahko starši s krvno skupino A otroka s skupino O?

ABO Krvna skupina Vsako biološko starš podari enega od dveh genov ABO svojim otrok . Geni A in B so dominantni in O gen je recesiven. Na primer, a starš z o kri z 2 O geni in a starš z krvi z 2 A genoma bo imeti a A otrok krvne skupine z enim genom A in enim O gen.

Ali lahko mati s krvjo AB rodi otroka z O?

Biti O , običajno morate dobiti an O od obeh mama in oče. Ampak an AB starš običajno ima različica A in B, ne an O . Tako ponavadi lahko ne imeti an O otrok.

Priporočena: