Zakaj je izhlapevanje vode fizična in ne kemična sprememba?
Zakaj je izhlapevanje vode fizična in ne kemična sprememba?

Video: Zakaj je izhlapevanje vode fizična in ne kemična sprememba?

Video: Zakaj je izhlapevanje vode fizična in ne kemična sprememba?
Video: Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy 2024, Maj
Anonim

9A. Izhlapevanje vode je fizična sprememba in ne kemična sprememba ker je a spremeniti to je ne spremeni snovi, kot je a kemična sprememba , samo a fizična sprememba . Štirje fizično Lastnosti, ki opisujejo tekočino, je, ko zmrzne, zavre, izhlapi , ali kondenzira.

Ali torej izhlapevanje ni kemična sprememba?

Pojasnilo: Gre za fizično spremeniti ker prehaja iz tekoče faze v plinasto fazo. je ni kemična sprememba ker je še vedno sestavljen iz dveh atomov vodika in atoma kisika.

Ali je tudi odstranjevanje soli iz vode z izhlapevanjem kemična ali fizična sprememba? To je zato, ker lahko obnovite sol od izhlapevanje the vodo stran. Na splošno a fizična sprememba je reverzibilna uporaba fizično pomeni. na primer sol raztopljen v vodo je mogoče obnoviti tako, da dovolite vodo do izhlapi.

Prav tako morate vedeti, ali je filtriranje vode fizikalna ali kemična sprememba?

Če uporabljate mikro filtracijo ali ultra filtracijo , ni kemična sprememba med filtracijo ki je samo a fizično proces. The vodo molekule ostanejo kot H2O, ki je dovolj manjša, da prehaja skozi pore membrane.

Ali se izhlapevanje in kondenzacija spremenita fizično ali kemično?

taljenje, izhlapevanje in kondenzacija so primeri fizična sprememba , oz spremeniti države in se razlikujejo od spremembe ki povzročajo nastanek novih materialov skozi a kemični reakcijo.

Priporočena: