Kaj je izvor grafa?
Kaj je izvor grafa?

Video: Kaj je izvor grafa?

Video: Kaj je izvor grafa?
Video: САМЫЙ СТРАШНЫЙ ДЕМОН ИЗ ПОДВАЛА КОТОРОГО МНЕ ПРИХОДИЛОСЬ ВИДЕТЬ 2024, Maj
Anonim

Pri matematiki, an izvor je izhodišče na mreži. To je točka (0, 0), kjer se presekata os x in os y. The izvor se uporablja za določanje koordinat za vsako drugo točko na graf.

Preprosto tako, kako najdete izvor grafa?

Na ravni koordinatni ravnini sta dve osi, navpična os y in vodoravna os x. The izvor je točka, kjer se križajo. Ta točka ima koordinate 0, 0 in je običajno označena s črko O.

Kasneje se postavlja vprašanje, kaj je izvorna simetrija grafa? Simetrično s spoštovanjem do Izvor . Opisuje a graf ki je videti enako narobe ali desno navzgor. Formalno, a graf je simetrično glede na izvor če je nespremenjen, ko se odbije tako na osi x kot na osi y.

Glede na to, kaj pomeni izvorna točka?

Opredelitev izvorno točko .: kraj, od koder nekaj prihaja: kraj, od koder nekaj izvira Paket izvorno točko je bil nekje v ZDA izvorno točko požara, ki je zažgal stavbo.

Ali mora biti izvor grafa 0?

Izraz izvor je ime točke ( 0 , 0 ) na koordinatni ravnini, kjer je graf je narisano. A graf lahko ali ne gre skozi izvor ( 0 , 0 ), ampak tudi če ne , ( 0 , 0 ) še vedno ni ' izvor od graf « zaradi preprostega dejstva, da izvor grafa je nedefinirano.

Priporočena: