Zakaj je lunina masa tako nizka?
Zakaj je lunina masa tako nizka?

Video: Zakaj je lunina masa tako nizka?

Video: Zakaj je lunina masa tako nizka?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

The luna ima nižje gostoto, ker je udarec razbil zunanjo skorjo in plašč ter se ni izvrgel torej velik del zemeljskega železnega jedra.

Kaj se na ta način zgodi, ko se lunina masa zmanjša?

Manj maso the luna ima, bližje Zemlji bi krožila in manj bi vplivala na plimovanje. Manj masivna luna bi imel tudi manjši vpliv na vrtenje Zemlje, tako da se sčasoma vrtenje planeta ne bo tako upočasnilo.

Lahko se tudi vprašamo, kaj je maša za luno? Masa, gostota in gravitacija Lunina masa je 7,35 x 1022 kg , približno 1,2 odstotka zemeljski maso. Povedano drugače, Zemlja tehta 81-krat več kot luna. Mesečeva gostota je 3,34 grama na kubični centimeter (3,34 g/cm).3). To je približno 60 odstotkov zemeljski gostota.

Ali se potem masa na Luni spremeni?

Ne glede na to, ali ste na Zemlji, luna ali samo hlajenje v vesolju, vaš masa naredi ne spremeniti . Toda vaša teža je odvisna od sile teže; manj bi tehtali luna kot na Zemlji, v vesolju pa ne bi tehtali skoraj nič.

Zakaj je na Luni manjša gravitacija?

Gravitacijska sila na luna je manj kot na Zemlji, ker je moč gravitacija je določena z maso predmeta. Večji kot je predmet, večja je gravitacijska sila. Gravitacija je skoraj povsod.

Priporočena: