Kaj je koeficient aktivnosti v kemiji?
Kaj je koeficient aktivnosti v kemiji?

Video: Kaj je koeficient aktivnosti v kemiji?

Video: Kaj je koeficient aktivnosti v kemiji?
Video: Норма АЛТ и АСТ в анализе крови? Зачем они нужны? 2024, Maj
Anonim

An koeficient aktivnosti je faktor, ki se uporablja v termodinamiki za upoštevanje odstopanj od idealnega obnašanja v mešanici kemični snovi. Koncept oz koeficient aktivnosti je tesno povezan s tistim od dejavnost v kemija.

Tudi, kaj pomeni koeficient aktivnosti?

Opredelitev od koeficient aktivnosti .: razmerje kemikalij dejavnost na dejansko koncentracijo: poljubna količina, ki je v primeru raztopin merilo odstopanja bolj ali manj koncentrirane raztopine od idealne raztopine.

Podobno, kaj pomeni dejavnost v kemiji? V kemični termodinamika, dejavnost (simbol a) je merilo "učinkovite koncentracije" vrste v mešanici, v smislu, da vrsta kemični potencial je odvisen od dejavnost resnične rešitve na enak način kot je bi odvisno od koncentracije za idealno raztopino.

Kaj torej pomenita aktivnost in koeficient aktivnosti?

Koeficient aktivnosti , v kemiji razmerje kemikalije dejavnost katere koli snovi na njeno molsko koncentracijo. V rešitvah, koeficient aktivnosti je merilo, koliko se raztopina razlikuje od idealne raztopine, tj. takšne, pri kateri je učinkovitost vsake molekule enaka njeni teoretični učinkovitosti.

Kakšen je koeficient aktivnosti idealne rešitve?

Parni tlak pri rešitev uboga Raoult'slawa, in koeficient aktivnosti vsake komponente (ki meri odstopanje od idealnosti) je enaka eni. Koncept an idealna rešitev je temeljnega pomena za kemično termodinamiko in njene aplikacije, kot je uporaba koligativnih lastnosti.

Priporočena: