Katera trdna figura bo nastala z uporabo mreže?
Katera trdna figura bo nastala z uporabo mreže?

Video: Katera trdna figura bo nastala z uporabo mreže?

Video: Katera trdna figura bo nastala z uporabo mreže?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Maj
Anonim

Ko torej mreža je zložen, tvori pravokotno piramido.

Kakšno obliko bi glede na to ustvarila prikazana mreža?

A mreža je tisto, kar je 3D (tridimenzionalno) oblika bi videti, kot če bi ga odprli navzven. Na primer, tukaj je kocka: Če bi bila ta kocka narejena iz papirja ali kartona, je to to bi izgleda kot odprto stanovanje: to se imenuje mreža kocke.

Poleg tega, kakšno 3D obliko naredi ta mreža? Ta video prikazuje ustvarjanje mreže za pravokotnik piramida in trikotna prizma iz 3-d oblik. Mreža trdne snovi je dvodimenzionalna figura, ki jo je mogoče zložiti v to trdno snov. Ta video prikazuje mreže kocke, valja in stožca.

Kaj je torej mreža trdne figure?

Geometrija mreža je 2-dimenzionalen obliko ki jih je mogoče zložiti v 3-dimenzionalno obliko obliko ali a trdna . Ali a mreža je vzorec, ki nastane, ko je površina tridimenzionalna slika je razporejena ravno tako, da prikazuje vsako stran slika . A trdna lahko imajo drugačne mreže.

Katere so različne vrste trdnih figur?

So: Pravokotna prizma - a trdna figura ki ima šest stranic, imenovanih obrazi, ki so pravokotniki. Kocka - a trdna figura ki ima šest obrazov, ki so vsi kvadrati enake velikosti. Stožec - a trdna figura ki ima na enem koncu krožno ploskev, imenovano osnova, in točko na drugem koncu, kjer se strani stikata.

Priporočena: