Kako najdete območje z grehom?
Kako najdete območje z grehom?

Video: Kako najdete območje z grehom?

Video: Kako najdete območje z grehom?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Maj
Anonim

Iskanje Območje trikotnika z uporabo Sinus . Za iskanje ste seznanjeni s formulo R=12bh območje trikotnika, kjer je b dolžina osnove trikotnika in h višina ali dolžina pravokotnice na osnovo iz nasprotnega oglišča. Recimo, da ima ΔABC dolžine stranic a, b in c.

Kako najdete površino trikotnika s pomočjo sinusa?

The pravilo območja navaja, da je območje katerega koli trikotnik je enak polovici zmnožka dolžin obeh stranic trikotnik pomnoženo z sinus kota, ki ga vključujeta obe strani.

In kakšna je formula za kateri koli trikotnik? Območje a trikotnik je opredeljen kot celoten prostor, ki je zaprt z kaj posebno trikotnik . Osnovni formula najti površino danega trikotnik je A = 1/2 × b × h, kjer je b osnova in h višina podane trikotnik , ne glede na to, ali je lestvica, enakokraka ali enakostranična.

Poleg tega, kaj je pravilo za površino trikotnika?

Da bi našli območje trikotnika , pomnožite osnovo z višino in nato delite z 2. Deljenje z 2 izhaja iz dejstva, da lahko paralelogram razdelimo na 2 trikotniki . Na primer, v diagramu na levi strani je območje od vsakega trikotnik je enako eni polovici območje paralelograma.

Ali je lahko površina trikotnika negativna?

Ta formula vam omogoča izračun območje trikotnika ko poznate koordinate vseh treh vozlišč. To pomeni, da je vedno pozitiven, tudi če je formula proizvedla a negativno rezultat. Poligoni lahko nikoli ne imej a negativno območje.

Priporočena: