Kaj je minimum in maksimum v računih?
Kaj je minimum in maksimum v računih?

Video: Kaj je minimum in maksimum v računih?

Video: Kaj je minimum in maksimum v računih?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, April
Anonim

Besede. Visoka točka se imenuje a največ (množina maxima ). Nizka točka se imenuje a minimalno (množina minimumi ). Splošna beseda za največ oz minimalno je ekstrem (množina skrajnosti). Pravimo lokalno največ (oz minimalno ), ko so morda višje (ali nižje) točke drugje, ne pa v bližini.

Veš tudi, kaj misliš z maksimumi in minimumi?

Maksima in minimuma je definiran za funkcijo. Maxima je bistvo največ vrednost funkcije in minimumi je bistvo minimalna vrednost funkcije. Vzemimo za primer to funkcijo.

Lahko se tudi vprašate, kako najdete lokalni maksimum in lokalni minimum? Kako najti lokalne ekstreme s prvim izpeljanim testom

  1. Poiščite prvo izpeljanko od f s pomočjo pravila moči.
  2. Postavite izpeljanko na nič in rešite za x. x = 0, –2 ali 2. Te tri vrednosti x so kritična števila f. Dodatne kritične številke bi lahko obstajale, če bi bila prva izpeljanka nedefinirana pri nekaterih vrednostih x, ampak zato, ker je izpeljanka.

Kako najdete maksimum in minimum funkcije v računskem izračunu?

Glede na f(x) = x3-6x2+9x+15, najti vse lokalne maksimume in minimume. Korak 1. f '(x) = 0, nastavite izpeljavo na nič in rešite za "x" na najti kritične točke. Kritične točke so tam, kjer je naklon funkcijo je nič ali nedefinirana.

Kaj je maksimum pri matematiki?

Maksimum, pri matematiki , točka, na kateri je vrednost funkcije največja. Če je vrednost večja ali enaka vsem drugim vrednostim funkcije, je absolutna vrednost največ . Če je le večja od katere koli bližnje točke, je relativna ali lokalna, največ.

Priporočena: