Kaj je primer pravokotnika?
Kaj je primer pravokotnika?

Video: Kaj je primer pravokotnika?

Video: Kaj je primer pravokotnika?
Video: Pravokotnik 2024, Maj
Anonim

Definicija a pravokotnik je štiristranska figura ali oblika s štirimi pravimi koti, ki ni kvadrat. An primer od a pravokotnik je v obliki okvirja za slike 8x10.

Katera sta dva primera pravokotnika glede tega?

Pravokotnik . 4-stranska ravna oblika z ravnimi stranicami, kjer so vsi notranji koti pravi koti (90°). Tudi nasprotni strani sta vzporedni in enake dolžine. Primer : Asquare je posebna vrsta pravokotnik.

Poleg tega, kakšen je primer kvadrata? A kvadratni je zaprta, dvodimenzionalna oblika s 4 enakimi stranicami. A kvadratni je štirikotnik. Najdemo lahko obliko a kvadratni v igralni ali šahovnici, stenski uri in v rezini kruha, okoli nas. Lastnosti a Kvadrat : A kvadratni ima 4 stranice in 4 oglišča.

Prav tako se ljudje sprašujejo, kaj mislite s pravokotnikom?

V geometriji evklidske ravnine a pravokotnik je štirikotnik s štirimi pravimi koti. To lahko biti opredeljen tudi kot enakokoten štirikotnik, saj je enakokoten pomeni da vsi njeni koti so enako (360°/4 = 90°). To lahko definirati tudi kot paralelogram, ki vsebuje pravokotnik.

Kakšna je mera pravokotnika?

Koti a pravokotnik so vsi skladni (enake velikosti in meriti .) Ne pozabite, da se kot 90 stopinj imenuje "pravi kot". Torej, a pravokotnik ima štiri pravokotnike.

Priporočena: