Kaj je sila v tehniki?
Kaj je sila v tehniki?

Video: Kaj je sila v tehniki?

Video: Kaj je sila v tehniki?
Video: Быстрая укладка плитки на стены в санузле. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #27 2024, April
Anonim

Sila - Vsako dejanje, uporabljeno za predmet, ki bi povzročilo premikanje predmeta, spremenilo način, kako se trenutno premika, ali spremenilo njegovo obliko. A sila lahko razumemo tudi kot potiskanje (stiskanje sila ) ali potegnite (natezna sila ) deluje na predmet.

Preprosto tako, kaj je sila v inženirski mehaniki?

Opredelitev ' sila ' se lahko poda na več načinov. Najpreprosteje ga je mogoče opredeliti kot 'vzrok spremembe v stanju gibanja delca ali telesa'. Seveda je produkt (množenje) mase delca in njegovega pospeška. Sila je manifestacija delovanja enega delca na drugega.

Poleg zgoraj, v čem se meri sila? A sila lahko potisne ali potegne. Sile je lahko izmerjeno z uporabo naprave, imenovane sila meter. Enota za sila se imenuje Newton. Predstavljen je s simbolom N. A sila 2N je manjši od 7N.

Kaj je na ta način preprosta definicija sile?

V znanosti, sila je potisk ali vlečenje predmeta z maso, ki povzroči, da spremeni hitrost (pospeši). Sila predstavlja kot vektor, kar pomeni, da ima tako velikost kot smer.

Kaj je sila v mehanski?

A mehanska sila lahko definiramo kot a sila ki ima neposreden stik med dvema objektoma (eden uporablja sila in drugi, ki je v stanju mirovanja ali v stanju gibanja) in povzroči spremembo stanja predmeta (stanje mirovanja ali stanje gibanja).

Priporočena: