Ko se prostornina vzorca plina zmanjša, tlak vzorca plina?
Ko se prostornina vzorca plina zmanjša, tlak vzorca plina?

Video: Ko se prostornina vzorca plina zmanjša, tlak vzorca plina?

Video: Ko se prostornina vzorca plina zmanjša, tlak vzorca plina?
Video: A MUST SEE!!! A Most Important Video on Enlightenment – for anyone and everyone! 2024, April
Anonim

Zmanjševanje Pritisk

Kombinirano plin zakon pravi, da pritisk od a plin je obratno povezana z glasnost in neposredno povezana s temperaturo. Če je temperatura konstantna, se enačba zmanjša na Boylov zakon. Zato, če ti zmanjšati pritisk fiksnega zneska plin , svoje glasnost se bo povečala.

Pri tem se bo ob pritisku na plin njegova prostornina zmanjšala, zato pravimo, da so plini?

Kdaj glasnost se zmanjša , pritisk poveča. To kaže na to pritisk od a plin je obratno sorazmerno z njen volumen . To kaže the naslednja enačba - ki jo pogosto imenujemo Boylov zakon. Poimenovana je po znanstveniku iz 17. stoletja Robertu Boylu.

Poleg tega, kako je mogoče zmanjšati tlak plina? 1 odgovor. Tlak plina nastane zaradi trkov med molekulami plin v posodi in trki teh molekul s stenami posode. Več trkov, več pritisk . Zmanjševanje število molekul bi se zmanjšala število trkov in s tem zmanjšati the pritisk.

kako najdete prostornino plina pod danim tlakom?

Zakon je podan z naslednjim enačba : PV = nRT, kjer je P = pritisk , V = glasnost , n = število molov, R je univerzalno plin konstanta, ki je enaka 0,0821 L-atm / mol-K, T pa je temperatura v Kelvinih.

Kako sta povezana tlak in prostornina plina?

Ali pa je Boylov zakon a plin zakon, ki navaja, da tlak in prostornina plina imajo obratno razmerje, ko je temperatura konstantna. Če glasnost potem poveča pritisk se zmanjša in obratno, ko je temperatura konstantna.

Priporočena: