Kakšne so ničle funkcije Kakšne so večkratnosti?
Kakšne so ničle funkcije Kakšne so večkratnosti?

Video: Kakšne so ničle funkcije Kakšne so večkratnosti?

Video: Kakšne so ničle funkcije Kakšne so večkratnosti?
Video: Cracking the Quantum Code: Physicist Exposes Reality 2024, April
Anonim

Kolikokrat se dani faktor pojavi v faktorizirani obliki enačbe polinoma, se imenuje množica . Nič, povezana s tem faktorjem, x=2, ima množica 2, ker se faktor (x−2) pojavi dvakrat. Presek x x=−1 je ponovljena rešitev faktorja (x+1)3=0 (x + 1) 3 = 0.

Prav tako se ljudje sprašujejo, kakšne so množine nič?

A nič ima " množica ", ki se nanaša na število krat, ko se njegov povezani faktor pojavi v polinomu. Na primer, kvadrat (x + 3)(x – 2) ima ničle x = –3 in x = 2, vsak se pojavi enkrat.

Lahko se tudi vprašamo, kako veš, ali je množica liha ali soda? Če the množica je Čuden , bo graf prečkal os x na tej ničli. To pomeni, da bo spremenil strani ali bo na nasprotnih straneh osi x. Če the množica je enakomerna , se bo graf dotaknil osi x na tej ničli. To pomeni, da bo ostal na isti strani osi.

Ljudje se tudi sprašujejo, kakšna je množica funkcije?

Iz Wikipedije, proste enciklopedije. V matematiki, množica člana večnamenskega niza je, kolikokrat se pojavi v večnaboru. Na primer, kolikokrat ima dana polinomska enačba koren na dani točki, je množica tega korena.

Kako najdete ničle funkcije?

Iskanje nič od a funkcijo pomeni, da najti točka (a, 0), kjer je graf funkcijo in y-presek sekata. Za najti vrednost a iz točke (a, 0) nastavite funkcijo enako nič in nato reši za x.

Priporočena: