Ali je kinetika prvega reda linearna?
Ali je kinetika prvega reda linearna?

Video: Ali je kinetika prvega reda linearna?

Video: Ali je kinetika prvega reda linearna?
Video: Lineweaver-Бурк сюжет или двойной обоюдный сюжет: энзим кинетика 2024, April
Anonim

V klinični farmakologiji, kinetika prvega reda se štejejo za « linearno proces », ker je hitrost izločanja sorazmerna s koncentracijo zdravila. To pomeni, da višja kot je koncentracija zdravila, višja je njegova hitrost izločanja.

Kakšna je v zvezi s tem razlika med kinetiko prvega in ničelnega reda?

Temeljno razlika med ničlo in najprej - kinetika reda je njihova hitrost izločanja v primerjavi s celotno koncentracijo v plazmi. nič - kinetika reda se nenehno izločajo ne glede na plazemsko koncentracijo, po linearni eliminacijski fazi, ko sistem postane nasičen.

Ali je tudi kinetika prvega reda odvisna od koncentracije? Prvo naročilo izločanje kinetika : konstanten delež (npr. Kinetika prvega reda je koncentracija - odvisen proces (tj. višji kot je koncentracija , hitrejši je razmik), medtem ko nič naročilo hitrost izločanja je neodvisna od koncentracija.

Kaj poleg zgoraj navedenega pomeni kinetika prvega reda?

Kinetika prvega reda se pojavi, ko se na enoto časa izloči stalen delež zdravila. Hitrost izločanja je sorazmerna s količino zdravila v telesu. Višja kot je koncentracija, večja je količina zdravila, ki se izloči na enoto časa.

Kaj je reakcija ničelnega reda?

Opredelitev nič - naročila reakcija : kemikalija reakcijo v katerem je stopnja reakcijo je konstantna in neodvisna od koncentracije reagirajočih snovi - primerjaj naročilo od a reakcijo.

Priporočena: