Kako policija uporablja kromatografijo?
Kako policija uporablja kromatografijo?

Video: Kako policija uporablja kromatografijo?

Video: Kako policija uporablja kromatografijo?
Video: Джордж Кнапп и Колм Келлехер: оборотни, эффект автостопщика 2024, Maj
Anonim

V forenziki, policija uporablja kromatografijo identificirati in analizirati snovi, najdene na kraju zločina. Vsaka mešanica je sestavljena iz molekul različnih kemikalij v različnih količinah. kromatografija deluje tako, da loči kemikalije iz zmesi in preučuje, kako se molekule obnašajo med postopkom ločevanja.

Od tega, kako policija uporablja kromatografijo za reševanje kaznivih dejanj?

Ozadje: Kromatografija je a metoda za analizo zmesi z ločevanjem na kemikalije, iz katerih so izdelane. Forenziki so sposobni uporaba črnilo kromatografija za reševanje zločinov z ujemanjem dokumentov ali madežev, najdenih na a kriminalu prizora na marker ali pero, ki pripada osumljencu.

Kasneje se postavlja vprašanje, kakšen je postopek kromatografije? kromatografija je pravzaprav način ločevanja zmesi kemikalij, ki so v plinasti ali tekoči obliki, tako da jih pustimo, da počasi lezejo mimo druge snovi, ki je običajno tekoča ali trdna. Ko se mobilna faza premika, se loči na svoje komponente na stacionarni fazi.

Vprašali so ga tudi, kako se kromatografija uporablja v forenziki?

plin kromatografija je uporablja na letališčih za odkrivanje bomb in je uporablja je forenzike na veliko različnih načinov. je uporablja analizirati vlakna na telesu osebe in analizirati kri, najdeno na kraju zločina. V plinu kromatografija helij je uporablja za premikanje plinaste zmesi skozi kolono vpojnega materiala.

Katere zmesi je mogoče ločiti s kromatografijo?

Ločevanje raztopljene trdne snovi - kromatografija Pogosto se uporablja, ko so raztopljene snovi obarvane, kot so črnila, barvila za živila in rastlinska barvila. Deluje, ker se nekatere obarvane snovi raztopijo v uporabljenem topilu bolje kot druge, zato potujejo dlje po papirju.

Priporočena: