Je res/napačno ali odprto?
Je res/napačno ali odprto?

Video: Je res/napačno ali odprto?

Video: Je res/napačno ali odprto?
Video: Дом С Активным Полтергейстом! В Него Нельзя Заходить! | House With Active Poltergeist! 2024, April
Anonim

prav ko je problem je res in enako temu, kar je rečeno, je enako. napačno je, ko ni enako, kar pravi, da je enako. Odprto stavek je takrat, ko je v problemu ali enačbi spremenljivka.

Preprosto tako, kako ugotovite, ali je enačba resnična?

Za izdelavo a prava enačba , preverite svojo matematiko in se prepričajte, da so vrednosti na vsaki strani znaka za enakost enake. Prepričajte se, da so številčne vrednosti na obeh straneh znaka "=" enake, da naredite a prava enačba . Na primer, 9 = 9 je a prava enačba . 5 + 4 = 9 je a prava enačba.

kako se imenuje stavek, ko ni ugotovljeno, ali je resničen ali napačen? "Matematično stavki kot je ta poklical odprto stavki , " Rekel sem. "Niso niti eno prav niti napačno ker obstaja del stavek , polje v moji enačbi, to ni številka.

Prav tako morate vedeti, ali je 4x 3/19 True False ali odprto?

1 odgovor. Ko je x=11/2 stavek 4x - 3=19 je prav . Ko je x≠11/2, je izjava napačno . Ker ne vemo, kaj pravzaprav je x, je izjava odprto.

Kaj je resnična/napačna izjava?

A prav - napačna izjava je kateri koli stavek, ki je bodisi prav oz napačno vendar ne oboje. Negacija a izjava ima nasproten pomen resnične vrednosti. Negacije se zapišejo kot ~p.

Priporočena: