Kaj je cscX?
Kaj je cscX?

Video: Kaj je cscX?

Video: Kaj je cscX?
Video: Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) 2024, Maj
Anonim

Kotangens x je definiran kot kosinus x, deljen s sinusom x: cot x = cos x sin x. Sekans x je 1 deljen s kosinusom x: sec x = 1 cos x in kosekans od x je definiran kot 1, deljeno s sinusom od x: csc x = 1 sin x.

Poleg tega, čemu je CSC obratno?) ( csc ) ( csc ) The kosekans je recipročna vrednost sinusa. To je razmerje med hipotenuzo in stranjo nasprotno danega kota v pravokotnem trikotniku.

Lahko se tudi vprašamo, ali je CSC obratno od greha? arcsin je inverzno od greh funkcijo. To pomeni greh (arcsin(x)) = x. The kosekans je vzajemnost od sinus ; arcsin x je kot, katerega sinus je x.

Kasneje se postavlja vprašanje, kakšna je razlika med kosinusom in kosekansom?

Torej se recipročna vrednost sinusne funkcije imenuje kosekans in je enak hipotenuzi / nasproti. Vzajemnost od kosinus funkcija se imenuje sekansa in je enaka hipotenuzi / sosednji, recipročna vrednost tangentne funkcije pa se imenuje kotangens in je enaka sosednji / nasprotni.

Kaj je nasprotje greha?

Inverzna funkcija sin je funkcija arcsin. Ampak sinus sama po sebi ne bi bila inverzibilna, ker ni injektivna, torej ni bijektivna (inverzibilna). Za pridobitev arcsinusne funkcije moramo omejiti domeno sinus na [−π2, π2].

Priporočena: