Kako najdete površino monoma?
Kako najdete površino monoma?

Video: Kako najdete površino monoma?

Video: Kako najdete površino monoma?
Video: Как научиться резать ножом. Шеф-повар учит резать. 2024, Maj
Anonim

Da bi našli območje tega kvadrata pomnožimo dolžino stranice samo s seboj ali pa jo kvadriramo. The območje , 4x2, je produkt števila (4) in spremenljivke s celotnim eksponentom (x2). Z drugimi besedami, to je a monom tudi. Torej rezultat množenja dva monomi je-drugo monom !

Poleg tega, kako pomnožite in delite monome?

Za pomnožiti a monom z znano številko, preprosto pomnožiti koeficient po številu. Za pomnožiti a monom s spremenljivko, preprosto pomnožiti spremenljivka z drugo spremenljivko; to bo pogosto povzročilo eksponent. Za deliti a monom z znano številko, preprosto deliti koeficient za zadevno število.

Vedite tudi, ali je kvadrat monom? Množenje Monomi Razmislite o a kvadratni katerega dolžina je 2x. Da bi našli območje tega kvadratni , stransko dolžino pomnožimo samo s seboj, oz kvadratni to. Površina, 4x2, je produkt števila (4) in spremenljivke s celim številskim eksponentom (x2). Z drugimi besedami, to je a monom tudi.

Podobno, kaj so koeficienti?

Pri matematiki, a koeficient je multiplikativni faktor v nekem izrazu polinoma, niza ali katerega koli izraza; običajno je število, lahko pa kateri koli izraz. Na primer, če se y v zgornjem izrazu obravnava kot parameter, koeficient od x je −3y in konstanta koeficient je 1,5 + y.

Kako najdete površino trikotnika?

Za najti the območje od a trikotnik , pomnožite osnovo z višino in nato delite z 2. Deljenje z 2 izhaja iz dejstva, da lahko paralelogram razdelimo na 2 trikotniki . Na primer, v diagramu na levi strani je območje od vsakega trikotnik je enako eni polovici območje paralelograma.

Priporočena: