Kaj je neciklična fotofosforilacija?
Kaj je neciklična fotofosforilacija?

Video: Kaj je neciklična fotofosforilacija?

Video: Kaj je neciklična fotofosforilacija?
Video: YLL LIMANI x DAFINA ZEQIRI - KAJE (prod. by Fatjon) 2024, Maj
Anonim

neciklična fotofosforilacija . Oxford. pogledi posodobljeni. neciklična fotofosforilacija Svetlobno zahtevan del fotosinteze v višjih rastlinah, pri katerem je potreben darovalec elektronov, kisik pa nastaja kot odpadni produkt. Sestavljen je iz dveh fotoreakcij, ki povzročita sintezo ATP in NADPH 2.

Kakšna je razlika med ciklično fotofosforilacijo in neciklično fotofosforilacijo?

Torej notri neciklična fotofosforilacija , ustvarite kisik, iz cepljenja molekule vode ustvarite ATP z uporabo ionov H+ in ustvarite NADPH. V ciklična fotofosforilacija , uporabljate samo fotosistem I. Ni cepljenja vode - elektroni prihajajo samo iz kompleksa za zbiranje svetlobe.

kaj je fotofosforilacija v biologiji? Fotofosforilacija se nanaša na uporabo svetlobne energije iz fotosinteze, da se končno zagotovi energija za pretvorbo ADP v ATP in tako napolni univerzalno energijsko valuto v živih bitjih.

Lahko se tudi vprašamo, kako deluje neciklična fotofosforilacija?

V procesu, ki se imenuje ne - ciklična fotofosforilacija ("standardna" oblika svetlobno odvisnih reakcij), elektroni so odstranili iz vode in prešli skozi PSII in PSI, preden so končali v NADPH. Ta proces zahteva, da se svetloba dvakrat absorbira, enkrat v vsakem fotosistemu, in tvori ATP.

Kje poteka neciklična fotofosforilacija?

Ne - poteka ciklična fotofosforilacija v zrnatih tilakoidih kloroplastov. Ne - ciklična fotofosforilacija vključuje tako Photosystem I kot Photosystem II.

Priporočena: