Kako najdete nadrejeno funkcijo grafa?
Kako najdete nadrejeno funkcijo grafa?

Video: Kako najdete nadrejeno funkcijo grafa?

Video: Kako najdete nadrejeno funkcijo grafa?
Video: Точки пересечения графика линейной функции с координатными осями. 7 класс. 2024, April
Anonim

Na primer, "y=2*sin(x+2)" lahko poenostavite na "y=sin(x)" ali "y=|3x+2|" na "y=|x|." Graf rezultat. To je starševska funkcija . Na primer, starševska funkcija kajti "y=x^+x+1" je samo "y=x^2, " znan tudi kot kvadrat funkcijo.

Kakšna je v zvezi s tem nadrejena funkcija grafa?

A starševska funkcija je najpreprostejši funkcijo družine funkcije . te oblike je y = x2. Najenostavnejša parabola je y = x2, katerega graf je prikazano na desni. The graf prehaja skozi izvor (0, 0) in je v kvadrantih I in II.

Lahko se tudi vprašamo, kaj je starševska enačba? A starš funkcija je najpreprostejša funkcija družine funkcij. Za družino kvadratnih funkcij je y = ax2 + bx + c, najpreprostejša funkcija. te oblike je y = x2. " starš " Graf: Najenostavnejša parabola je y = x2, katerega graf je prikazan na desni.

Drugič, kaj je nadrejena funkcija v matematiki?

V matematika , a starševska funkcija je najpreprostejši funkcijo družine funkcije ki ohranja definicijo (ali obliko) celotne družine. Na primer za družino kvadratov funkcije ki imajo splošno obliko. najpreprostejši funkcijo je.

Kako najdete asimptote?

Vertikalo asimptote se bo pojavil pri tistih vrednostih x, pri katerih je imenovalec enak nič: x − 1=0 x = 1 Tako bo imel graf navpično asimptota pri x = 1. To najti vodoravno asimptota , ugotavljamo, da je stopnja števca dve in stopnja imenovalca ena.

Priporočena: