Kakšen je pH vodne raztopine s koncentracijo vodikovih ionov?
Kakšen je pH vodne raztopine s koncentracijo vodikovih ionov?

Video: Kakšen je pH vodne raztopine s koncentracijo vodikovih ionov?

Video: Kakšen je pH vodne raztopine s koncentracijo vodikovih ionov?
Video: Простой способ очистить инструмент от старого раствора. 2024, Maj
Anonim

Kaj je pH od a raztopina s koncentracijo hidrogena od 10^-6M? pH je merilo H+ koncentracija ionov → višji je H+ koncentracija ionov , nižje je pH (tj. bližje 0) in bolj kislo rešitev . Zato pH od rešitev je 6, torej šibko kislo.

Kakšna je v zvezi s tem koncentracija vodikovih ionov v raztopini s pH?

V to smer, pH je določeno z vodik - koncentracija ionov . V primeru nevtralnega rešitev , [H+]=10-7, ki mu pravimo a pH od 7. To na primer pomeni, da a vodik - koncentracija ionov v raztopini z pH od 4 je 10-4mol/l, kar pomeni, da vsebuje 0,0001 mol vodikovi ioni v rešitev od 1 litra.

Podobno, kolikšen je pH vodne raztopine? The pH vodne raztopine temelji na pH lestvica, ki se običajno giblje od 0 do 14 v vodi (čeprav, kot je razloženo spodaj, to ni formalno pravilo). A pH od 7 se šteje za nevtralnega. A pH manj kot 7 se šteje za kislo. A pH več kot 7 se potem šteje za osnovno.

Poleg tega, kakšna je koncentracija vodikovih ionov?

Opredelitev vodik - koncentracija ionov : the koncentracija od vodikovi ioni v raztopini, ki je običajno izražena v molih na liter ali v enotah pH in se uporablja kot merilo kislosti indikatorskih barvil za ozke razpone vodik - koncentracija ionov.

Ali je pH odvisen od koncentracije?

VODIKOV ION KONCENTRACIJA IN pH pH je torej definiran kot logaritem na bazo 10 recipročne vrednosti vodikovega iona koncentracija ali negativno vrednost logaritma na bazo 10 vodikovega iona koncentracija . Iz tega sledi, da: Nevtralna raztopina ima a pH od 7,0

Priporočena: