Kaj je vanadijev V fosfat?
Kaj je vanadijev V fosfat?

Video: Kaj je vanadijev V fosfat?

Video: Kaj je vanadijev V fosfat?
Video: Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) 2024, Maj
Anonim

vanadij ( V ) fosfat je ionska spojina, sestavljena iz vanadij ( V ) kationi in fosfat anionov. ( V ) Rimska številka, ki se uporablja za poimenovanje kationa, to kaže vanadij , prehodna kovina, je v svojem + 5 oksidacijskega stanja, tj vanadij kation nosi a 5 + polnjenje.

Preprosto tako, kakšna je formula za vanadijev fosfat?

ENDMEMO

ime: Vanadijev(V) fosfat
Formula: V3(PO4)5
Molarna masa: 627.6813

Drugič, kakšna je cena za vanadij? vanadij ima 5 valenčnih elektronov, ki se lahko izgubijo. Ena od značilnosti prehodnih kovin je njihova sposobnost sprejemanja več oksidacijskih stanj. vanadij ima štiri pogosta oksidacijska stanja +5, +4, +3 in +2, ki jih je mogoče razlikovati po barvi.

Poleg tega je vanadij pozitiven ali negativen?

Ne, ne bo! Za vanadij reakcijo, da se premakne v levo, da nastane dioksovanadijev(V) ion, bi moral imeti še več negativno (manj pozitivno ) E° vrednost. Nima manj pozitivno vrednost, zato se reakcija ne zgodi.

Zakaj je vanadij dober katalizator?

vanadij (V) oksid (V2O5) se uporablja kot a katalizator za oksidacijo žveplovega dioksida v žveplov trioksid. To reakcijo lahko katalizira, ker pri segrevanju sprosti kisik (O2). To sproščanje kisika omogoča, da V2O5 deluje kot a katalizator za številne oksidacijske reakcije.

Priporočena: