Kakšna je pravilna enota SI za toplotno zmogljivost?
Kakšna je pravilna enota SI za toplotno zmogljivost?

Video: Kakšna je pravilna enota SI za toplotno zmogljivost?

Video: Kakšna je pravilna enota SI za toplotno zmogljivost?
Video: Варенье из перца. Это стоит приготовить. Рецепт который покорил мое сердце. Конфитюр 2024, Maj
Anonim

Ključne ugotovitve: specifična toplotna zmogljivost

V enotah ?SI je specifična toplotna kapaciteta (simbol: c) količina toplote v joulih, potrebna za dvig 1 grama snovi 1 Kelvin . Lahko se izrazi tudi kot J/kg·K. Specifična toplotna zmogljivost se lahko navede tudi v enotah kalorij na gram stopinje Celzija.

Pozneje se lahko vprašamo tudi, kakšna enota se uporablja za specifično toploto?

Joules

In kako se meri specifična toplotna zmogljivost? Specifična toplotna zmogljivost je izmerjeno z določitvijo, koliko toplote energija je potrebna za dvig enega grama snovi za eno stopinjo Celzija. The specifična toplotna zmogljivost vode je 4,2 joula na gram na stopinjo Celzija ali 1 kalorija na gram na stopinjo Celzija.

Kaj je v zvezi s tem toplotna enota SI in CGS?

The SI enota toplote je joul, enako kot katera koli druga oblika energije. Centimeter-gram-sekundo je nadomestil MKS meter-kilogram-sekundo, vendar vseeno CGS enota mere za toplote je 'erg' in SI je 'Kelvin'.

Kaj je primer posebne toplote?

Opredelitev: Specifična toplota je količina toplote na enoto mase, potrebno za dvig temperature za eno stopinjo Celzija. SIMBOL za označevanje je c. Zdaj najboljše primer do Specifična toplota je voda, za vodo Specifična toplota je 1. resnično življenje primer od Specifična toplota : voda potrebuje več časa toplote gor in se ohladi.

Priporočena: