Zakaj masne številke niso navedene v periodnem sistemu?
Zakaj masne številke niso navedene v periodnem sistemu?

Video: Zakaj masne številke niso navedene v periodnem sistemu?

Video: Zakaj masne številke niso navedene v periodnem sistemu?
Video: В 3 раза смертоноснее, чем рак, и большинство людей не знают, что у них он есть 2024, Maj
Anonim

Vsota številko protonov in nevtronov v atomu se imenuje masno število . Atomska masa ni nikoli celo število številko iz več razlogov: atomska masa poročali o a periodni sistem je tehtano povprečje vseh naravno prisotnih izotopov. Ker je povprečje, je malo verjetno, da bi bila celota številko.

Podobno se lahko vprašate, zakaj je periodični sistem urejen po atomskem številu namesto po masi?

Atomsko število ali je številko protonov v jedru vsakega atomi elementa . To številko je za vsakega edinstven element . Atomska masa je določeno z številko protonov in nevtronov skupaj.

Poleg tega, zakaj atomska teža broma, navedena v periodični tabeli, ni celo število? Pojasnilo: Vsi elementi imajo ovojnico izotopov in atomska masa citirano na Periodični sistem je TEHANO POVPREČJE posameznih izotopov V prvem približku brom sestoji iz DVEH izotopov: 51 % 79Br in 49 % 81Br.

Vedite tudi, zakaj je atomska masa elementa, navedenega v periodični tabeli, tehtana povprečna masa?

The atomska masa je Povprečna teža vseh izotopov tega element , v katerem je maso vsakega izotopa se pomnoži z številčnostjo tega določenega izotopa. ( Atomska masa se imenuje tudi kot atomska teža , ampak izraz " maso "je natančnejši.)

Kako so določene mase v periodnem sistemu?, vendar imajo drugačne maso števila (skupno število protonov in nevtronov), ki jim daje različno atomsko maše.

Priporočena: