Kaj je S v trikotniku?
Kaj je S v trikotniku?

Video: Kaj je S v trikotniku?

Video: Kaj je S v trikotniku?
Video: Kaj je podobnost? 2024, Maj
Anonim

Območje a trikotnik . Druga je Heronova formula, ki daje površino v smislu treh strani trikotnik , natančneje kot kvadratni koren produkta s ( s – a)( s – b)( s –c) kje s je polperimeter trikotnik , to je, s = (a + b + c)/2.

Samo tako, kaj pomeni S v Heronovi formuli?

ODGOVOR- S ” ali je polovica oboda trikotnika. S =a+b+c/2. Uvod. Aleksandrijski junak. The formula je pripisan junaku (oz čaplja ) iz Aleksandrije.

Vedite tudi, kakšna je definicija trikotnika v matematiki? A trikotnik je mnogokotnik s tremi robovi in tremi oglišči. Je ena od osnovnih oblik v geometrijo . A trikotnik z oglišči A, B in C je označena. V evklidskem geometrijo katere koli tri točke, kadar niso kolinearne, določajo edinstvenost trikotnik in hkrati edinstvena ravnina (t.j. dvodimenzionalni evklidski prostor).

Če upoštevamo to, kako se imenuje normalni trikotnik?

Enakostranični trikotnik je trikotnik z vsemi tremi stranicami enake dolžine, kar ustreza temu, kar bi lahko tudi bilo poznan kot a " redno " trikotnik . Enakostranski trikotnik je torej poseben primer anizoskeles trikotnik nimajo samo dveh, ampak vse tri strani enake.

Kakšna je formula za odstotek?

Matematika za določitev a odstotek je deliti števec (število na vrhu ulomka) z imenovalcem (število na dnu ulomka), nato pa odgovor pomnožimo s 100. Na primer, ulomek 6/12 se spremeni v decimalno številko, kot je ta: 6 deljeno z 12 (kar je enako.5) krat 100 je enako 50 odstotkov.

Priporočena: