Kako bi ugotovili, blizu katerega konca se nahaja njen severni pol?
Kako bi ugotovili, blizu katerega konca se nahaja njen severni pol?

Video: Kako bi ugotovili, blizu katerega konca se nahaja njen severni pol?

Video: Kako bi ugotovili, blizu katerega konca se nahaja njen severni pol?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Maj
Anonim

Odgovori. Lokacija od palice magneta je mogoče določiti tako, da ga prosto obesite. Prosto obešeni palični magnet vedno kaže noter sever − južno smer. Konec ki kaže proti sever smer je severni pol od the magnet medtem konec ki kaže proti južno smer je južni pol od the magnet.

Kako se na ta način uporablja kompas za iskanje smeri?

A kompas je instrument, ki je uporablja za iskanje the smer magnetnega polja. A kompas sestoji iz majhne kovinske igle, ki je sama magnetizirana in se lahko poljubno vrti smer . The kompas igla je poravnana z zemeljskim magnetnim poljem smer in kaže sever-jug.

Lahko se tudi vprašate, kako najdete pole podkovskega magneta? Vzemite bar magnet in prinesi svoj N palica blizu enega palica od magnet za podkev . Če je med A in N odboj, potem je A sever palica in B je jug palica od magnet za podkev . Če se B in N odbijata, je B severno in A južno od magnet za podkev.

In kje se nahaja palični magnet?

REŠITEV: Polovi a palični magnet so nahajajo na obeh koncih palični magnet . Severni pol (N) in južni pol (S) a palični magnet so prikazani na sliki. A palični magnet nima oznak, ki bi označevale svoje pole.

Kako določite smer?

Torej, če poznate čas dneva, lahko poznate svoj smer . Če je na primer večer in sonce zahaja, je smer od mesta, kjer je sonce, je zahod in nasprotje od smer sonce je vzhod. Odvisno od tega, kam ste obrnjeni, lahko določiti Sever in jug iz teh informacij.

Priporočena: